XAVI ARIAS - Broad Peak (8.047 m.) Les dues cares del vuitmilisme

Dissabte 3 de març, a les 20h - Berga (Pavelló de Suècia)

Xavi Arias ens presenta en aquesta projecció la seva darrera ascensió al Broad Peak. Les dues cares del vuitmilisme és una al·lusió a dues formes molt diferents de pujar aquestes muntanyes, expedicions comercials, amb clients sovint poc preparats, en contraposició a expedicions d’una extremada eficàcia com la d’Alexey Bolotov y Yannick Graziani, que van compartir part de l’ascensió amb en Xavi.

 

 

 

 

 

Xavi Arias

Nascut a Barcelona el 1970, i amb professió actual de guia acompanyant. És membre de l’Asociación Española de Guías de Montaña (AEGM), i Unión Internacional Mountain Leaders Asociation (UIMLA).


La muntanya es la seva passió des dels 8 anys. Ben aviat passa a formar part del Grup Excursionista GELADE, on practica activitats alpinistiques d’escalada en roca i gel. Ha participat en nombroses expedicions a Sudamerica (Argentina, Perú, Bolivia) i l’Himàlaya.


Actualment compatibilitza la seva professió de guia, amb el seu projecte; convertir-se en el primer català a assolir els catorze 'vuit mils' del món. De moment, ja en porta sis: Everest (8.848 m), Cho-Oyu (8.201 m), Dhaulagiri (8.167 m), Shisha Pangma (8.027 m), Lhoste (8.516 m), i Broad Peak (8.047 m).

 

Imatges