ÁLVARO NOVELLÓN - De la Oest del Naranjo a la Oest del Dru

Dissabte 2 de març, a les 20h - Gironella (Local del Blat)

Diferents vies de paret realitzades a l'hivern, començant per les quatre rutes a l'oest del Naranjo: Pilar Cantàbric, Zunbeltz, Sueños de invierno i Tramuntana. Un estil d'escalada exigent, en què cal estar diversos dies vivint en vertical. Tot seguit saltem a la paret Oest del Dru, un mur vertical de 1.000 metres, on l'Álvaro i l'Unai Castressana van repetir la ruta Lafaille, una activitat exigent que va requerir més de 10 dies a la paret l'hivern passat.

 

 

 

 

 

Álvaro Novellón

Nascut a Madrid l'any 1978, als 15 anys ja escalava, i durant la seva trajectòria ha practicat totes les modalitats d'escalada i alpinisme: roca, gel, artificial, alpinisme, esquí de travessa,...

Ha escalat en diverses parets a tota la península Ibèrica, per exemple les tres grans clàssiques de Rabadà-Navarro (en lliure) al Gallinero, Fire i Naranjo de Bulnes. També ha escalat les 4 hivernals del Naranjo: Sueños de invierno Zunbeltz, Pilar Cantàbric i Tramuntana. A Ordesa també ha escalat diverses vies de dificultat superior al 7a.

Les parets dels Alps tampoc tenen secret per a l'Álvaro: Petit Dru hivernal, via Lafaille; el Mont Blanc per diverses rutes; Piz Badile, Piz Cengalo, Esperó Walker a les Grans Jorasses, etc.

I la seva ambició encara ha anat més lluny, amb l'obertura de Asamblea de Majaras a la Patagònia, i sobretot amb diverses vies al Pakistan: Malubiting Central (7.260 m.), Latok III (6.949 m.) per la ruta japonesa en estil alpí i Latok II (7.108 m.) per l'aresta nord-est i també en estil alpí.

 

Imatges