Núria Picas, la simpatia d'una gran campiona

La campiona Núria Picas va aplegar moltíssims aficionats a les curses de muntanya al pavelló de Suècia de Berga, que es va fer petit, amb molta gent dreta i pels passadissos. La projecció i les explicacions de la Núria no van defraudar ningú. Imatges espectaculars d'un any estratosfèric en què la Núria s'ha proclamat campiona del món d'ultratrail explicades amb humilitat, senzillesa i simpadia.

Amb el públic a la butxaca la Núria va desgranar les experiències en les diferents curses, com el recorregut tècnic de la cursa Kima, a Itàlia; o la polèmica de la imatge entrant a meta dels Skygames lluint l'estelada; i sobretot la victòria èpica a la cursa Cavalls del Vent, en una lluita frec a frec amb Anna Frost, arribant gairebé a l'esprint després d'una duríssima cursa de més de 85 quilòmetres amb unes condicions meteorològiques extremes. La Núria va tenir un emocionat record per a la corredora que va perdre la vida en la passada edició de la cursa, i va reflexionar sobre el material i els límits de la pràctica esportiva.

Abans de la conferència de Núria Picas es van mostrar les imatges presentades al Concurs de Fotografia de Muntanya, i tot seguit el fotògraf baganès Juli Bover va mostrar una projecció d'espectaculars imatges de la cursa Cavalls del Vent.

Imatges