MARIETA CARTRÓ - L’escalada com a superació personal

Dimecres 12 de març, a les 21h - Puig-reig (Llar d'avis)

Des que vaig descobrir l'escalada, sempre m'ha ajudat a nivell mental i físic. L'escalada m'ajuda a enfrontar-me amb les barreres que cal superar per evolucionar: Compartirem estratègies útils, o almenys intentarem explicar què ens passa (ment-cos) quan escalem.

 

 

 

 

Marieta Cartró

Des que vaig anar per primera vegada els Pirineus a pujar un tres-mil amb el meu pare vaig quedar prendada de la bellesa de la muntanya i de les sensacions de recompensa que proporciona. Des de llavors no he parat de realitzar activitats en plena natura com esquiar, alpinisme, i sobretot escalada esportiva. De fet, la muntanya em fascina fins a tal punt que vaig escollir estudiar geologia per aproximar-m'hi encara més i entendre-la des d'un altre punt de vista.

A part de l'esport també l'encanta la fotografia, ja que és la manera més fàcil de capturar records que se'ns fan fonedissos: un paisatge nevat a l'Aneto, una via desplomada a rodellar o les magnífiques agulles de Montserrat al capvespre. Aquesta manera de trasmetre l'essència de l'escalada i l'esport a l'aire lliure en general l'he descobert fa poc, i em té entusiasmada. Tot just acabo de començar però veig davant un llarg camí d'aprenentatge que em portarà, segur, molt bons moments.

De l'escalada puc dir que és l'esport que m'ha fet sentir més realitzada com a persona. Dels èxits i dels fracassos vaig aprenent la lliçó més important de la vida: tot flueix, tot passa, i cal aprofitar el moment al màxim i esforçar-se en l'ara perquè el després mai no arriba. Carpe diem!

El meu bloc: http://tufa-tufa.blogspot.com/

 

Imatges