ALBERTO IÑURRATEGUI

Dissabte 15 de març, a les 21h - Berga (Pavelló de Suècia)

És un dels muntanyencs més reputats del món. Es va convertir, tan sols amb 33 anys, en l'alpinista més jove de la història en assolir els 14 vuit-mils del món, una activitat en què ha invertit 11 anys de la seva vida. A més, tots els cims realitzats en estil alpí, sense oxigen, amb pocs camps i sense sherpes. Una gesta que només han aconseguit vuit persones en tot el món.

 

 

 

 

 

 

L'Alberto va assolir el cim de 12 vuit-mils juntament amb el seu inseparable company de muntanya, el seu germà Félix, el qual malauradament va morir en el descens del Gasherbrum II, de 8.035 m. l'any 2000. Ambdós alpinistes van marcar en el seu moment una fita rera una altra, coronant sempre junts els cims, fent gala d'una fortalesa i capacitat d'aclimatació com no s'havia vist ababns, i obrint noves vies com al K2 o seguint les rutes més tècniques.

Sense el seu germà Fèlix l'Alberto no es va donar per vençut, i va coronar el Gasherbrum I o Hidden Peak junt al seu amic Jon Beloki, i també l'Annapurna, acompanyat per Lafaille. D'aquesta manera completava els 14 vuit-mils.

Imatges