AMPA GIL, LAURA SERRA, JORDI VILAREDES I PAU LLORENS - Club Orientació Berguedà: 10 anys

Divendres 18 de març, a les 21h - Avià (Ateneu)

El Club Orientació Berguedà està d’aniversari, i la seva gent ho vol celebrar amb tots nosaltres. Tot i ser un dels clubs més joves a Catalunya, amb només 10 anys ha aconseguit ser un dels clubs capdavanters i amb més empenta del país. Bona part del mèrit el trobem als boscos berguedans. I és que el Berguedà és, molt possiblement, el millor terreny de joc on un català pot practicar l’esport de les curses d’orientació.

 

Això ho sap el COB, però també ho saben la majoria d’orientadors del país, que ja venien a orientar aquí molt abans que el COB existís. Mapes com els de Vallcebre, Malanyeu, Casserres, Taravil o Espinalbet son l'escenari ideal per gaudir de l'orientació, i visita obligada per tots el orientadors.

 

I és que 10 anys han donat per molt! Des del vessant organitzatiu, més de 40 curses organitzades arreu del Berguedà i Bages; des de curses populars a campionats de Catalunya; raids, en btt i a peu. Des del vessant competitiu, membres del COB han participat en la majoria de curses que s’han fet a Catalunya i en moltes de l’estat espanyol; i alguns, els més fanàtics perquè no dir-ho, han anat a participar en grans competicions europees, i en països on l’orientació és l’esport nacional. Amb tots aquests ingredients, alguns membres del COB ens explicaran com senten i viuen l’orientació, un esport petit i poc conegut que va creixent any rere any.

 

Més informació: www.cob.orientacio.org

Imatges