MIKEL ZABALZA - Escalades al Karakorum

Diumenge 7, a les 19h - Berga (Pavelló de Suècia)

Mikel Zabalza resumeix amb aquesta projecció quasi un any de vivències al Karakorum, realitzant especial atenció a la seva última ascensió, el Gasherbrum IV.

Amb els seus 7925 metres, és una de les muntanyes més belles i difícils del món.  Piràmide perfecta, que presideix amb solemnitat la cruïlla més espectacular del món, on s'uneixen les glaceres més grans de la terra, Concòrdia.  L'any 2008, i acompanyat d'un grup de luxe, va ser el cinquè equip en trepitjar aquest cim tan prestigiós i anhelat, la seva millor ascensió com alpinista.

 

 

 

Mikel Zabalza

Nascut a Navarra el 1970, és Enginyer Tècnic Agrícola, i Instructor d'Alpinisme, Escalada en Roca, Escalada en Gel, i Tècnic Esportiu en Muntanyisme.

La seva fascinació per les muntanyes el porta als Pirineus,  Alps i finalment a l'Himàlaia, on ha realitzat tant destacades ascensions com noves obertures, algunes d’elles són: Torre Sense Nom (900 m, 6b/A3+) i  Chagui  Tower (1200 m, 7ª+/A3) al Pakistan, intent a la ruta Britànica de la cara nord (fins a 8000m) i la sud (fins 8400m) al Kanchnjunga (Nepal), intent a la cara nord de l’Everest (Tibet), intent a la ruta Polaca i Cim per l’esperó del Abruzos al K2, intent d’una nova ruta a la cara nord del G2,  2ª repetició de l’esperó N.O. del G4.(7925m),  intent al Pilar Oest del Makalu en estil Alpí.

És col•laborador especialista del programa de TVE, “Al filo de lo imposible”, on ha participat a les expedicions de l'Antàrtida, Broad Peak, K2, Tierra del Fuego, Kanchenjunga, cara nord del G2 i Manaslu.

Imatges