Alpinista o càmera? Ferran Latorre

Ferran LatorreEll mateix no sap com definir-se: periodista? càmera? alpinista? Amb humilitat i simpatia Ferran Latorre va fer un interessant recull de la seva vida com a alpinista. Des de la seva primera faceta com a escalador de dificultat fins a les seves últimes ascensions a alguns dels cims més elevats del planeta.

 

De ben jove va descobrir el seu amor per la muntanya, i aviat el va expressar escalant per diversos indrets de Catalunya. L'interès per descobrir el va portar als Alps i finalment a l'Himàlaia. Latorre va repassar la seva trajectòria començant per l'època en què la seva motivació era l'escalada de dificultat, on va assolir un gran nivell, amb parets de gran dificultat (8b). Va explicar també algunes de les seves ascensions i escalades als Alps, tant en roca com en gel. També va fer un ampli repàs de les seves ascensions a l'Himàlaia, on ha assolit diversos vuit-mils, tot i que va reivindicar també altres muntanyes menys mediàtiques ja que no arriben als 8.000 metres que sovint tenen més dificultats que els cims més populars.

 

Ferran Latorre també va parlar de la seva professió com a càmera, on ha destacat sobretot en diverses expedicions del programa de Televisió Espanyola "Al filo de lo imposible". Va fer menció expressa a molts dels seus amics alpinistes amb qui ha compartir moltes ascensions.

 

Amb una gran qualitat en la projecció i una exposició planera i divertida Ferran Latorre va posar-se a la butxaca el nombrós públic que va omplir a vessar la sala d'actes del Pavelló de Suècia de Berga. La conferència va posar punt i final al Cicle de Muntanya 2011.

Imatges de la conferència