Edició 2015
FERRAN LATORRE - K2, deu anys després

Diumenge 8 de març, a les 18h - Puig-reig (Gimnàs de l'Institut)

És un dels alpinistes catalans més destacats, amb un munt de muntanyes de més de 8.000 metres a la seva motxilla. És també un dels millors càmeres d'alçada, i ha participat en nombroses expedicions. Al Cicle ens parlarà de la seva recent ascensió al K2, 10 anys després que hagués de renunciar al cim per ajudar a Juanito Oiarzabal i Edurne Pasabán en un difícil descens. Lany 2014 ho va aconseguir, però l'escalada a la segona muntanya més alta del món l'hi va deixar una sensació agredolça, ja que l'alegria per haver assolit el cim va quedar estroncada per la mort a la mateixa muntanya del seu amic Miguel Ángel Pérez.

 
EUGENI ROSSELLÓ i JOEL JAILE CASADEMONT - "25 anys de la Travessa Núria-Queralt. L'evolució de l'ultratrail"

Dissabte 7 de març, a les 18h - Berga (Pavelló de Suècia)

Els dos corredors de llarga distància ens explicaran les seves experiències en proves com la Spine Race, Goldsteig Projekt 500, que marquen la tendència més extrema actualment dintre el món del Ultratail. A partir de les 20:00 es farà una taula rodona amb corredors de diferents èpoques on s'analitzarà l'evolució de l'ultratrail i les tendències de futur.

Llegiu-ne més...
 
DAVID PALMADA - Pelut en estat pur

Divendres 6 de març, a les 21h - Gironella (Local del Blat)

"Pelut en estat pur" és una pel·lícula d'uns 50 minuts molt variada i divertida que ens explica tres activitats ben diferents: una escalada llampec a la "Sueños de invierno" al Picu Urriellu (Naranjo de Bulnes), l'obertura de la via "Hot Paradise" a Utah, dedicada al Pau Escalé, i l´obertura de la via "Vacaciones sobre el mar" als penyasegats de Tenerife.

Llegiu-ne més...
 
MARC SABATA - Escalades arreu del món

Dijous 5 de març, a les 21h - Gironella (Local del Blat)

En aquesta projecció podrem veure un resum de diferents viatges a Àfrica compresos entre l'any 2003 fins al 2014. Viatjarem a l'Atles marroquí o a sectors d'escalada esportiva de Sudàfrica, passant pels deserts de Mali i Namíbia i veurem les platges i grans parets de Madagascar. Tot plegat barrejat amb els animals salvatges, els colors, la gent i la màgia d'Àfrica.

Llegiu-ne més...
 
JORDI AYMERICH i PEP CASALS - El Pirineu en parapent

Dimecres 3 de març, a les 20h - Berga (Pavelló de Suècia)

Els dos pilots berguedans, Pep Casals i el Jordi Aymerich us volen explicar les seves aventures participant a la carrera de hike&fly la X-pyr 2014. Una carrera de les més dures del món del parapent. Ambdós formaven un equip dels 25 participants, el Pep feia d'assisència i el Jordi de pilot. La carrera consistia en creuar tot el Pirineu, de mar Cantàbric a mar Mediterrani , sortint de la platja d'Hondarribia a la platja del Port de la Selva, fent 7 balises imposades per l'organització que eren (Larrun, Orhi, Collarada, Liri, Orri, Puigmal, i Sant Pere de Rodes), només amb l'ajuda de les cames i el parapent, sense fer servir cap més mitjà de transport, això sí, amb un assistent que ho controlava tot desde terra...

Llegiu-ne més...
 
PERE ARENAS - La Patagònia en bicicleta

Dimarts 2 de març, a les 21h - Puig-reig (Llar d'avis)

La Patagònia en bicicleta de muntanya és un viatge de 3500 km en solitari, la meitat en camí de terra. Un viatge de nord a sud pel desert fred més gran del món. De San Martin de los Andes a Ushuaia (Terra del Foc), creuant per llocs molt atractius d'Argentina i Xile, possiblement un dels llocs més encantadors del planeta. La filosofia dels meus viatges és conèixer el planeta terra trepitjant-lo amb les cobertes de la meva bicicleta, tenint contacte amb la natura, i connexió amb les cultures del país o regió per on passo.

Llegiu-ne més...
 
Cartell Ciclemuntanya.cat 2015
 
Expedició andorrana al Shisha Pangma

Oriol Ribas
Xerrades Pre-Cicle
Dissabte, 21 de febrer. 20:00 h. Bagà

L’Oriol Ribas va néixer a Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra) l’any 1964. És advocat de formació però es dedica al món de la banca i l’empresa, activitat que combina amb la seva gran passió: la muntanya. Actualment es l’andorrà amb mes cims de 8000m: Cho-Oyu, Gasherbrum II, Shishapagma i Broad Peak.

Durant la projecció ens explicarà l'ascensió a la ruta Britànica a la Cara Sud del Shishapangma ( 8.012m ) en estil alpí al 2004, al Tibet.


Lloc: Local Parc Natural Cadí-Moixeró
C/ de la Vinya, 1
Bagà

Llegiu-ne més...
 
Espeleologia al Berguedà

Secció Espeleologia CEB
Xerrades Pre-Cicle
Divendres, 27 de febrer. 21:00 h. Berga

El Berguedà és una comarca amb un interessant patrimoni espeleològic que poca gent coneix. Precisament amb la finalitat d'investigar i donar a conèixer l'entorn subterrani de la comarca i rodalies, el CEB recupera la secció espeleològica. Un grup de persones interessades en el món subterrani presentaran la nova secció, orientada a la formació i el coneixement de les cavitats de la comarca. Es presentaran els objectius de la secció i es convidarà a les persones interessades a participar-hi, per exemple en sortides d'iniciació de tots els nivells.

Durant la xerrada es farà una introducció a l'espeleologia, es descriuran els propòsits de la nova secció i es projectarà un conjunt de fotografies d'algunes de les cavitats de la nostra comarca.


Lloc: Local Club Esquí Berguedà
C/Pio Baroja, 6 Baixos
Berga

Llegiu-ne més...
 
Els 212 tres mils dels Pirineus

Josep Subirana i Lourdes Pujol
Xerrades Pre-Cicle
Divendres, 20 de febrer. 21:00 h. Berga

Aquests dos intrèpids muntanyencs berguedans van tenir un somni fa uns anys: pujar tots els cims de més de 3000 metres els Pirineus. Després de molts viatges, llargues jornades pirinenques, crestes, agulles, grimpades, escalades i mil-i-una aventures, finalment van aconseguir fer realitat aquella il·lusió.

Amb un tarannà obert i simpàtic, sovint acompanyats d'amics, els dos protagonistes ens explicaran les seves impressions des dels cims més alts dels Pirineus.


Lloc: Local Club Esquí Berguedà
C/Pio Baroja, 6 Baixos
Berga

Llegiu-ne més...
 
Cicloturisme de Baix Cost

Sergi Fernández i Èdgar Torner
Xerrades Pre-Cicle
Divendres, 6 de febrer. 21:00 h. Berga

Continuem les xerrades precicle amb dos aventurers que ens conviden a viatjar amb bicicleta. Ens expliquen que es pot viatjar amb pocs diners i gaudir de llocs fantàstics i cultures ben diferents. Això sí, amb les bicicletes ben carregades i renunciant a les comoditats dels viatges tradicionals.

Una forma neta de viatjar, sense presses, gaudint de cada instant del recorregut, vivint a prop de la gent..


Lloc: Local Club Esquí Berguedà
C/Pio Baroja, 6 Baixos
Berga

Llegiu-ne més...
 
Alta ruta Chamonix - Zermatt

Xerrades Pre-Cicle
Divendres, 30 de gener. 21:00 h. Berga

La primera de les conferències Pre-Cicle estarà centrada en l'esquí i l'alpinisme. Una ruta clàssica amb esquís que uneix dos dels centres de muntanya més importants dels Alps, Chamonix a la Savoia francesa i Zermatt, al Valais suís.

Espectaculars imatges dels grans gegants alpins i extenses pales de neu per on els protagonistes de la ruta llisquen amb les seves taules.


Lloc: Local Club Esquí Berguedà
C/Pio Baroja, 6 Baixos
Berga

Llegiu-ne més...
 
Activitats Pre-cicle

Divendres, 30 de gener - 21:00 - Local social CEB, Berga
"Alta Ruta Chamonix - Zermatt. Esquí i alpinisme"


Divendres, 6 de febrer - 21:00 - Local social CEB, Berga
Sergi Fernández i Èdgar Torner "Cicloturisme de Baix Cost"


Divendres, 20 de febrer - 21:00 - Local social CEB, Berga
Lourdes Pujol i Josep Subirana "Els 212 cims de més de 3000 metres dels Pirineus"


Dissabte, 21 de febrer - 21:00 - Local Parc Natural Cadí-Moixeró, Bagà
Oriol Ribes "Un alpinista andorrà a l'Himàlaia"


Divendres, 27 de febrer - 21:00 - Local social CEB, Berga
Secció Espeleologia CEB "Espeleologia al Berguedà"


 
Agenda Ciclemuntanya.cat 2015

Dimarts, 3 de març - 21:00 - Llar d'avis Dr. Llaverias, Puig-reig
Pere Arenas "La Patagònia en bicicleta"


Dimecres, 4 de març - 20:00 - Pavelló de Suècia, Berga
Jordi Aymerich i Pep Casals "El Pirineu en parapent"


Dijous, 5 de març - 21:00 - Local del Blat, Gironella
Marc Sabata "Escalades arreu del món"


Divendres, 6 de març - 21:00 - Local del Blat, Gironella
David Palmada Pelut "Pelut en estat pur"


Dissabte, 7 de març - 18:00 - Pavelló de Suècia, Berga
Eugeni Rosselló i Joel Jaile Casademont "25 anys de la Travessa Núria-Queralt. L'evolució de l'ultratrail"


Diumenge, 8 de març - 18:00 - Gimnàs de l'Institut, Puig-reig
Ferran Latorre "K2, deu anys després"


 
Escalfant motors...

S'acosta el Ciclemuntanya 2015, com sempre ple d'activitats, conferències i projeccions del màxim nivell. Fidels sempre a l'esperit d'aproximar els protagonistes de les històries amb els espectadors, enguany tornarem a tenir un cartell ben interessant, tant de persones properes de la comarca que realitzen actitivats de muntanya, com de muntanyencs de primer ordre que ens meravellaran amb les seves ascensions.


El Ciclemuntanya 2015 es celebrarà del 3 al 8 de març a Puig-reig, Gironella i Berga. Ben aviat tindreu a disposició el calendari detallat d'activitats.


Abans del cicle també es realitzaran un conjunt de conferències Pre-cicle amb un calendari propi.


Us convidem a participar-hi!